Hírek

Bemutatkozás

 

Somlóvásárhelyi Széchenyi István

Általános Iskola

8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 17.

Tel.: 88/220-215

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlapunk az alábbi linken érhető el:

http://vasarhelyiskola.hu/

OM azonosító: 037066

Iskolánk a Somló lábánál nagyon szép földrajzi környezetben várja leendő tanulóinkat.

Beiskolázási körzetünk két óvoda gyermekeit érinti elsősorban. A helybeli óvoda közvetlenül intézményünk szomszédságában található, így a gyermekek egy már ismert környezetbe kerülnek hozzánk, a somlószőlősi óvodások pedig „Iskolába hívogató” foglalkozásokon és rendezvényeinken ismerkedhetnek leendő iskolájukkal.

Két telephellyel rendelkezünk. Az alsós gyermekek közül az első három osztály a Sport utcai intézmény részünkön kapott helyet, mely néhány éve készült, így szép, modern és gyermekbarát épület.

Tanulóink képzését színesíti, hogy első osztálytól tanulnak számítástechnikát, angol, vagy német nyelvet.

Alsó tagozatunkban iskolaotthon működik, amely a gyerekek egész napos tanítását jelenti. Ez lehetővé teszi, hogy délután folyamán a házifeladatok is elkészüljenek.

Tanulócsoportjaink ideális létszámúak, 10-21 fő, ez biztosítja az igény szerinti egyéni foglalkozás lehetőségét.

Nehezen tanuló gyermekinkkel gyógy- és fejlesztőpedagógus foglalkozik.

Tanulóink étkeztetése kulturált környezetben történik, melynek konyháját az idén újította fel az Önkormányzat.

Az ebéd utáni szabadidő eltöltésében nagy segítség sportpályánk, illetve a focipálya. Rossz idő esetén pedig fejlesztő társasjátékok színesítik a hétköznapok programját.

Jelenleg két pályázat zajlik iskolánkban. Az egyik a gyermekeink intenzív nyelvtanulását szolgálja, amellyel nőnek az esélyeik a középiskolába kerülésre, illetve az egészséges életmód, a generációk, iskolák együttműködésének fontosságát hangsúlyozhatjuk.

A másik pedig a környezetvédelem, a gyógy- és fűszernövény termesztés, feldolgozás és értékesítés területén működik. Népszerűsíteni szeretnénk a gyermekek körében a lakóhelyen maradás lehetőségét, és alapot szeretne teremteni a Somlón való esetleges mezőgazdasági tevékenységhez is.

Szakköreink foci, sport, Sudoku, újságíró, kölyökatlétika, aerobik, néptánc, rajz, énekkar, matematika, rádiózás, angol és német nyelv, területen működnek. 

Leendő elsőseinket rendszeresen várjuk az óvó nénik, vagy a szülők kíséretében. Meghívjuk őket az iskolai ünnepélyeinkre is.

Iskolába hívogató foglalkozásainkat Szabadság téri telephelyünk 4. osztályában tartják a leendő elsős tanító nénik /Forintos Márta, valamint Soháné Csóka Zita/

2019. február 15. második ovi-suli foglalkozás

2019. március 22. harmadik ovi-suli foglalkozás

Részt vesznek a tanító nénik az óvodai beiskolázás előtti szülői értekezleten, évzárón is, hogy ismertessék a szülőkkel elképzeléseiket, illetve közérdekű kérdésekre választ adnak.

Mészáros Csilla Ilona

intézményvezető