EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

2020. február

A szakkör 2020. februári munkája

2020. február 4. - Téma: Halimba és környéke
Közel van hozzánk Ajka, csodaszép helyen lakunk. Sok szép kirándulóhely (Malom – völgy, Kút – völgy, Horgásztó) van a környéken. Összegyűjtöttük a gyerekekkel kedvenc helyeinket.

2020. február 11. - Téma: Kultúránk: gyógynövények és – teák
Híres és szép a tankert a faluban. Szívesen megyünk oda rendezvényekre, programokra. Bár a gyógynövényeket az idősebbek jobban ismerik, mint mi. Beszéltünk ismertebb gyógynövények áldásos hatásairól.

2020. február 11. - Téma: Kultúránk: gyógynövények és – teák
A kultúrházi rendezvényeken (kézműves foglalkozásokon) mindig finom teát és szörpöket kapunk, amit a tankertben nevelt növényekből és gyümölcsökből készítenek. A gyerekekkel elkészítettünk 3 féle teát (szárított növényekből): csalán, menta és bodzavirág teákat kóstoltunk.

2020. február 18. - Téma: Hagyományok és szokások (az iskolánkban)
Iskolánk szokásait gyűjtöttük össze a szakkörösökkel. Szép szokás, hogy a nagyok (8. o.) kísérik fel az oviból a leendő elsősöket az évnyitóra. Jó érzés, hogy az iskolai ünnepségekre (okt. 23., karácsony, márc.15., anyák napja) meghívhatjuk a falu lakosságát is. Néztünk fotókat, videókat iskolai ünnepségeinkről.

2020. február 25. - Téma: Hagyományok és szokások (a faluban)
Több egyesület és klub működik a faluban: EJHA (Együtt a Jövőért Halimbán Egyesület), Polgárőr egyesület, Kórus, Baba – Mama Klub, Kertbarátok, Nyugdíjas Klub. Ezek a szervezetek a falu legtöbb rendezvényén ott vannak, és segítenek. Mi a Bringa Fesztivált szeretjük a legjobban. Felelevenítettük ezzel kapcsolatos élményeinket.

Körmendi Ferencné