EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

2018. szeptember - december

A szakkör 2018. évi szeptember, október, november és december havi munkája

2018. szeptember 7-én, az első szakköri foglalkozáson bemutattuk a projektet a gyerekeknek. Elmondtuk, hogy mikor szeretnénk a szakkört tartani, hogy többször fogunk közösen dolgozni a somlóvásárhelyi gyerekekkel. Beszéltünk arról is, hogy milyen témákkal fogunk foglalkozni ebben a tanévben.
2018. szeptember 11. – Ezen a foglalkozáson az volt a feladatunk, hogy iskolánk bemutatásához anyagokat gyűjtsünk: Hol található? Milyen részekből áll az épület? Milyen tantermeink vannak? Hol ebédelünk? Hol tartjuk a testnevelés órákat? stb.
A 2018. szeptember 18-ai szakkör fő témája iskolánk belső felépítésének és szabályrendszerének megismerése volt – tanárok, diákok, más dolgozók bemutatása, majd album készítése.
A hónap utolsó szakköri foglalkozásán, 2019. szeptember 25-én iskolánkkal kapcsolatos pozitív gondolatokat fogalmaztunk meg. Az eddig készülőfélben lévő albumot tovább bővítettük ezekkel a szívet melengető gondolatokkal.
2018. október 2-ai foglalkozáson településünket, Halimbát térképeztük fel. Megfogalmaztuk földrajzi sajátosságait (elhelyezkedését, szomszédjait, utcáit), összegyűjtöttük kisebb-nagyobb létesítményeit – mindezekkel fejlesztve a gyerekek tájékozódási képesség, településük szeretetét.
2018. október 19-én meglátogattuk a halimbai Gyógynövényes kiskertet. Ez nem volt idegen diákjainknak, mert már több alkalommal jártak az országszerte ismert Szalai Miklós halimbai esperes gyógyfüvei között. Itt mindig lehet valami újat tanulni, ezért jövünk örömmel ebbe a „paradicsomba”.
2018. október 24-én az iskolai hagyományok szerepéről beszélgettünk. A mi iskolánk életének egyik legfontosabb napja a minden évben megrendezendő Szalai nap. Nagyon szeretik a diákok is, mert érdekes és izgalmas programok közepette emlékezünk névadónkra.
2018 novemberében készültünk a somlóvásárhelyi gyerekekkel és iskolával való találkozásra. Az azt követő novemberi foglalkozásokon beszéltünk az ott szerzett élményekről, és folytattuk tovább a közös munkát.
2018 decemberének fő témái az adventi és a karácsonyi készülődés voltak - az együttműködő iskolák bemutatták egymásnak az ünneppel kapcsolatos hagyományaikat.
Bellai Orsolya