EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

2020. február

2020. februárjában az első alkalommal, a napirenddel foglalkoztunk. Megbeszéltük, hogy ki mivel foglalkozik napközben, milyen időbeosztás szerint élnek és azt, hogy a nap mely szakaszán milyen tevékenységek zajlanak.

A következő órán az utazási szokásokkal foglalkoztunk, egy utazási kultúrával vegyítve. Ki hova szokott kirándulni vagy ki hova szeretne kirándulni, milyen álomcélok fogalmazódnak meg a gyerekek körében. A buszon, vonaton hogyan illik viselkedni, kiknek és mikor adjuk át a helyünket és hogyan veszünk egyáltalán jegyet. Ezeket magyarul ismételtük át, angolul a hozzákapcsolódó szókészletet néztük meg.

A harmadik foglalkozáson a szabadidős tevékenységeket tekintettük át. A gyerekek délutáni programjaitól indultunk és végül eljutottunk egy széleskörű listához, amin szerepeltek a legkeresettebb foglalkozások, szakkörök és tanfolyamok, de sokan említettek zenés, táncos programokat és különórákat.

A nyelvtani részt ebben a hónapban a Past Simple képviselte, ez az egyszerű múlt. Az angolban 4 múlt idő van, ebből a legelsőt és legegyszerűbbet próbáltam megismertetni a gyerekekkel. Nehéz feladat, mert magyarul sem mennek az igék, pláne a múlt és a jelen elkülönítése, az angolban pedig egy külön kódrendszer is társul mellé. Gyakorolni kell és sokat ismételni, egyelőre még nem éreztek rá a gyerekek, de hamarosan menni fog.

Nagy Eszter