EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

2020. szeptember

2020. szeptember az iskolakezdés hónapja, a nyári időszak alatt nem találkoznak a tanulók egymással, ezért jó újra látni a társakat. Az angoltanulás is keveseknek marad meg, sajnos a nyári időszakra, mint folyamatos aktivitás. Ezért mindenképp hasznos, és szükséges időtöltés az év eleji ismétlés, felelevenítettük az eddig tanultakat, elmesélhették egymásnak a tanulók angolul, ki mit csinált a nyári szünetben. A tanult szóanyag átismétlésre kerül, de újakat is tanultunk, mivel egy adott szituáció kifejezése, új kifejezések alkalmazását eredményezi. A következő foglalkozásokon dalokat hallgattunk, interaktív táblán dolgoztunk, próbáltuk az anyagokat színesen feldolgozni. Mindig szem előtt tarjuk, hogy a szóbeli vizsgára megfelelő gyakorlatot kapjanak a tanulók, a képleírások, vagy egy adott kötetlen téma kifejtése ne okozzon gondot. 
Úgy gondolom, hogy a hirtelen befejezés ellenére is kaptak annyi hasznos és használható tudást az angol szakkörön részt vevő tanulók, hogy tovább tudnak vele építkezni a szakközépiskolában, gimnáziumban. Mivel nyelvtanulási módszerekkel is megismerkedhettek, amelyekből kiválaszthatták a saját maguk számára legmegfelelőbbet, így a középiskolában ezt már nem kell megtanulniuk, előnnyel érkeznek. 

 

Örömmel végeztem ezt a feladatot, hálásak lehetünk, hogy a pályázat lehetőséget adott arra, hogy plusz óraszámba foglalkozzanak az idegennyelv elsajátításával, amelyet mindenképp nagy lehetőség iskolánk diákjainak. A pályázat elérte célját. 
Soós Anita