EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

Nyári tábor Kiscsőszön - 5. nap

2019. augusztus 15. – csütörtök

Az utolsó éjszaka mindig izgalmas egy táborban. Az eltelt napok emlékeit már ezen az éjszakán elkezdik a gyerekek feldolgozni, ezért sokkal kevesebbet alszanak. Nagy beszélgetések, nevetések, majd halk suttogások hallatszanak ki a szobákból. Hiába fáradnak már el eddigre a táborlakók, a záróéjen nagyon keveset vagy semmit nem alszanak. Korábban is ébrednek.

A szokásos időben elfogyasztottuk a reggelit. Elköszöntünk a konyhás néniktől, és indultunk összecsomagolni: kerestünk páratlan zoknipárokat, hiányzó papucsokat, fürdőnadrágot, elveszettnek hitt törülközőt. Elkallódott pólót, alsónadrágot, telefontöltőt, tolltartót juttattunk vissza gazdájához. Majd összeszedtük magunk után a szobákban a szemetet. 

Elköszöntünk a Táborvezetőnktől és segítőitől: megköszöntük, hogy barátkozhattunk állatokkal, ismerkedhettünk a faluval és környékével, lovaskocsin utazhattunk, versenyezhettünk játékokban, megtanultunk métázni, szép dalokat énekelni, egy kicsit néptáncolni, kézműveskedhettünk, tábortűznél vigadhattunk.

Soháné Csóka Zita