EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

Nyári tábor Sármelléken - 1. nap

2020. augusztus 24. - hétfő 

A táborban résztvevő diákok, kísérő pedagógusaik és a kísérő szülő a délutáni órákban érkeztek meg Somlóvásárhelyről, illetve Halimbáról Sármellékre. Ez a kis Zala megyei falu a Balatontól 6 km-re, a Kis-Balaton tájvédelmi körzet határában található. A település szélén épült szálláshely: egy 86 fő befogadására alkalmas kőépület. a felső szinten 4 db emeletes ágyakkal felszerelt szobában helyeztük el a gyerekeket, külön szobában a felnőtteket. Külön fürdőszoba állt a lányok, a fiúk, illetve a felnőttek rendelkezésére. Az alsó szinten lévő közösségi térben csocsó, ping-pong asztal, tv, társas játékok várták a gyerekeket. Az épület előtt fedett terasz és tágas udvar biztosított kikapcsolódási lehetőséget. 

A szállás elfoglalását követően a diákok és kísérőik megismerkedtek a táborral és a környékével. Késő délután Horváthné Zsuzsa irányításával henna festéssel kézműveskedtek: magyar és más népek motívumai közül választhattak a gyerekek. 

Vacsora előtt a táborvezető ismertette a táborozás főbb szabályait, majd elfogyasztották a tartalmas vacsorát (bolognai spagetti). Evés után játék következett: lehetett röplabdázni, focizni, tollaslabdázni, de voltak, akik a társas játékot választották. Szerettünk volna este tábortüzet rakni, de rengeteg szúnyog szállta meg a tábort, ezért korábban behúzódtak a táborozók a védettséget adó épület falai közé.

Csóka Zita