EFOP-3.1.8-17-2017-00003 számú Együtt testvérként Somlóvásárhely - Halimba című projekt

Nyári tábor Sármelléken - 5. nap

2020. augusztus 28. – péntek

Ebben a táborban is nagyon keveset aludtunk az utolsó éjszakán: késői lefekvés, utolsó kártyázások, tábori emlékekről sztorizások, kisebb-nagyobb nevetések, zenehallgatás nehezítette az elalvást. Ezek után már hajnalodott, mire elcsendesedett az utolsó szoba is. Akik pedig korábban elaludtak, természetesen korábban is ébredtek – a hazautazás izgalma nem hagyta őket aludni.

A szokásos időben elfogyasztott reggeli (szalámis kenyér sok zöldséggel) után elköszöntünk a konyhás néniktől és megköszöntük a valóban nagyon finom, „gyermekbarát” ételeket.

A gyerekek összecsomagoltak – természetesen ebben a táborban is külön program volt a hiányzó ruhaneműk felkutatása -, és rendet raktak a szobáikban. 

Megköszöntük a Táborvezetőknek és segítőiknek a tartalmas programokat: a meccseket és az edzéseket, a kirándulásokat, a kézműveskedést, a bemutatókat és az előadásokat. 

10 órakor megérkezett a busz, és elindultunk haza. A buszon csak halk duruzsolás volt hallható: néhányakat a több napos kialvatlanság, másokat a sok feldolgozandó élmény csendesített el.

Csóka Zita