Hírek

Tanévzáró ünnepély (2020. június 19.)

Sok szeretettel és tisztelettel köszöntöm tanévzárónk alkalmával feltett ünnepi beszédem olvasóit!

Elérkezett az idei évben is a várva-várt tanévzáró ünnepély.

Tárgyi szempontból az év legjelentősebb beruházása a kazáncserénk volt. 

Ezen kívül a pályázati munkákhoz kapcsolódva konyhát és közösségi teret, alakítottunk ki. 

Nyári felújítási munkák keretében meszelésekre, festésekre kerül sor.

Eszközbeszerzés történt az EFOP-3.2.4-16-2016 digitális kompetencia fejlesztése pályázat keretein belül wifi rendszerünk kiépítése befejeződött.

Személyi feltételeinkben 2 változás volt, Somogyiné Németh Klára tanárnő, valamint Jeney Aba Vincéné iskolatitkárunk nyugdíjba vonulása.

 Ezt az alkalmat szeretném megragadni, hogy az intézményben eltöltött sok éves munkájukat megköszönjem, és a nagy nyilvánosság előtt is gratuláljak nekik. Boldog és aktív nyugdíjas éveket kívánok!

 

Tanulmányi munkánk:

magatartás átlagunk:4,01

szorgalom átlagunk:3,82

tantárgyi átlagunk:3,85

1 kitűnő tanulónk lett 

9 jeles tanulónk lett.

Sajnos 2 tanuló javítóvizsgára, de szerencsére senki sem osztályismétlésre lett utasítva.

A jól megérdemelt munka jutalmául vehetik át gyermekink jutalmaikat.

A nyár folyamán tábort szerveztek kollégáink az EFOP- 3.1.8. pályázat keretein belül Kis-Balatonhoz, Sármellékre, augusztus 24-28-ig. A jelentkező gyerekeket a tábor előtt személyesen értesíti Zita néni a pontos indulásról és a tudnivalókról.  A tanév folyamán nyelvi és egyéb szakkörök folytatódtak ennek a pályázatnak a keretein belül. Ez a pályázat biztosította iskolánk számára, hogy szeptemberben Balatonfűzfőn boboztunk, Széchenyi – napot és a Somlón akadályversenyt tartottunk, novemberben Budapesten a Kolibri színház Rövidzárlat című darabját néztük meg, majd Egészségnapot tartottunk. Sajnos a vírus helyzet miatt elmaradt programok a következő tanév első három hónapjában kerülnek pótlásra.

A 3.3.7-es projektnek köszönhetően iskolakertünk, öko kampányaink, kézműves foglalkozásaink / kelmefestés, kosárfonás, virágkötészet, varrótanfolyam/ valósulnak meg 3 éven keresztül. Ezek a pályaorientációt hivatottak elősegíteni, illetve módszertani segédanyagaink készülnek és készültek el, amelyek a tanulási nehézségek leküzdését segítik elő a délutánok hasznos eltöltése által, valamint élvezhetjük az iskolarádiót. Ezt a technikai fejlesztést a szövegelünk és a beszédgyakorlatok alsós szakkörök keretén belül tudjuk támogatni, a jövő újságíróinak és rádiósainak a nevelésével.

Országos viszonylatban is gondot jelent a gyermekek nyári szüneti felügyelete, illetve játékuk az utcákon. Szeretnénk, ha minél kevesebb tanulóbaleset történne, ezért gyermekinket is a körültekintő felelős magatartásra szeretném figyelmeztetni a közlekedés és az otthon tartózkodás terén is.

Megköszönve figyelmüket az alábbi Reiman István idézettel búcsúztatom el a 2019/2020. tanévet és kívánok mindnyájuknak, mindnyájatoknak szép és tartalmas nyarat:

,,Az oktatói munka sikere kettőn múlik: a diákon és a tanáron.”

Diákjaink megkaphatják a jól megérdemelt munkával szerzett könyvjutalmukat, majd ünnepély híján átvehetik bizonyítványaikat a tankönyveket kiszállító munkatársaiktól.

A szokásoktól való eltérés miatt a könyvjutalomban részesülő diákok neve álljon itt, hogy a legjobb teljesítményt mindenki láthassa:

1.osztály:

Hári Ádám
Kékesi Rubina 
Kovács Zoé
Pál Kincső Klementina

2.osztály:

Laczó Jázmin
Nemes Liliána
Herki Noémi 

3.osztály:

Csegöldi Alíz
Farkas Rikárdó
Fercsák Nikol Kíra
Fleisz Jázmin
Horváth Kitti
Ősi Natália

4.osztály:

Fekecs Kincső
Fercsák Mercédesz
Orsós Bianka

5.osztály:

Fleisz Attila
Házi Georgina
Varga Noel

6.osztály:

Horváth Ketrin Lilien

7.osztály:

Fülöp Rebeka

8.osztály:

Orsós Regina

 

Mészáros Csilla Ilona

    intézményvezető