Hírek

Sajtóközlemény

Sikeres tehetséggondozó projektet valósított meg a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola

Az NTP-KKI-A-15-0036 azonosító számú pályázat keretében a Somlóvásárhelyi Széchenyi István támogatást nyert el a hazai művészeti, irodalmi örökség megőrzését, a hagyományok és a művészeti kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó program megvalósítására 

A „Tehetséggondozó program a Somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskolában” című projekt célja volt, hogy a hazai művészeti, irodalmi örökség megőrzését, a hagyományok és a művészeti kultúra ápolását felvállaló, 60 órás, komplex tehetség programot hozzanak létre az intézményben. Az iskola a projekt keretében  a tehetségesnek ígérkező diákok képességeit azonosította, kiemelte őket és biztosította számukra a kitörési lehetőségeket a versírás, novellaírás és báb, színjátszás területén. A program során megvalósult a gyermekek kompetenciáinak fejlesztése, pozitív élményekkel való életvezetése.

A tehetségek gondozásához szükséges programokon kívül, azok infrastrukturális hátterét megteremtő eszközbeszerzésekre is sor került. Illetve a programba bevont 20 fő ellátogathatott a Győri Nemzeti Színház Beatles  című előadására is.

A projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg